Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

VII edycja

VII edycja projektu „Gotuj lokalnie", podobnie jak poprzednie, skierowana jest do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych z całej Polski. Tematem tegorocznych warsztatów będą potrawy z wykorzystaniem produktów lokalnych i sezonowych, takich jak kurczak zagrodowy oraz dynia.

 

Harmonogram VII edycji „Gotuj Lokalnie":

  • Rekrutacja (20 - 30 września 2017 r.)
  • Szkolenie dla nauczycieli (19-20 października 2017 r.)
  • Warsztaty dla uczniów w szkołach (październik-listopad 2017 r.) - przygotowanie zgłoszeń do konkursu na najlepszą potrawę
  • Ogólnopolski konkurs kulinarny (grudzień 2017 r.)

 

Aby wziąć udział w projekcie należy zaproponować autorski przepis na danie główne, którego bazą będzie: kurczak zagrodowy, dynia oraz produkty regionalne i tradycyjne (co najmniej dwa produkty).

 

Przepis przygotowany przez dwóch nauczycieli ze szkoły wraz z uzupełnionym formularzem zgłoszeniowym należy wysłać na adres: warsztaty@efrwp.com.pl do dnia 30 września 2017 r.

 

Regulamin projektu oraz formularz zgłoszeniowy dostępne w MATERIAŁACH DO POBRANIA.

 

Spośród nadesłanych przepisów, komisja konkursowa wybierze najlepsze, których autorzy zakwalifikują się do projektu. Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 10 października 2017 roku.

 

 

Projekt „Gotuj lokalnie" realizowany jest przez Fundację EFRWP we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa oraz Akademią Kulinarną Marcina Budynka.

 

Zobacz także