Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

O programie

„Gotuj lokalnie" to program promujący tradycyjne polskie produkty żywnościowe. Jest on skierowany do uczniów szkół średnich o profilu gastronomicznym oraz ich nauczycieli.

 

Celem programu jest przekazywanie wiedzy na temat regionalnych i tradycyjnych produktów najwyższej jakości oraz możliwości ich najlepszego wykorzystywania w nowoczesnej kuchni polskiej.

 

Udział w programie daje młodym adeptom sztuki kulinarnej także możliwość poszerzenia wiedzy teoretycznej oraz podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych. Uczestnicy mają także szansę sprawdzenia swoich umiejętności podczas udziału w ogólnopolskich konkursach kulinarnych.

 

„Gotuj lokalnie" to także:

  • zajęcia praktyczne i teoretyczne

  • współpraca z doświadczonymi kucharzami

  • konkursy z atrakcyjnymi nagrodami

  • Kiermasze Produktów Regionalnych i Tradycyjnych

 

Warsztaty kulinarne „Gotuj lokalnie" są kontynuacją programu „Tradycyjne Produkty", w których wzięło udział już prawie 1100 uczniów!

 

Więcej informacji o tradycyjnych produktach i nowoczesnej kuchni polskiej pod linkiem: www.produkty-tradycyjne.pl