Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

Etapy projektu

Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej w partnerstwie z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego realizuje projekt pt. Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem.

 

Warsztaty dla woj. dolnośląskiego

 

W dn. 10-11 maja w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie k. Międzyzdrojów odbyły się pierwsze z cyklu warsztatów, realizowanych w ramach operacji. Wzięły w nich udział Koła Gospodyń Wiejskich z woj. dolnośląskiego, z gmin Pielgrzymka, Kotla, Borów oraz Radków.

 

Warsztaty obejmowały część teoretyczną oraz praktyczną. Podczas szkolenia teoretycznego prowadzonego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego, uczestnicy warsztatów dowiedzieli się, jak wyszukiwać i promować lokalne, regionalne i tradycyjne produkty, poznali krajowe i unijne systemy jakości żywności oraz zasady wprowadzenia do obrotu żywności regionalnej i lokalnej. Jednym z tematów spotkania było także dziedzictwo kulinarne Dolnego Śląska.

 

ZOBACZ WIĘCEJ: GALERIA ZDJĘĆ

 

 

Zobacz także