Zapraszamy szkoły gastronomiczne z całej Polski do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych „Gotuj lokalnie”, realizowanych we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka. Rekrutacja trwa od 21 stycznia do 28 lutego br.
Podczas warsztatów kulinarnych uczestnicy projektu poszerzą swoją wiedzę na temat produktów tradycyjnych i regionalnych oraz poznają liczne możliwości wykorzystania takich produktów w nowoczesnej kuchni polskiej. Dodatkowo warsztaty mają zachęcić przyszłych kucharzy do współpracy z lokalnymi producentami i rolnikami.
Zgłoszenia do programu – wypełniony FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY, należy przesłać drogą elektroniczną na adres warsztaty@efrwp.com.pl w terminie do 28 lutego br. Do projektu zakwalifikuje się 20 szkół z całej Polski, które prześlą zgłoszenia jako pierwsze.
Projekt „Gotuj lokalnie” realizowany jest przez Fundację EFRWP we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Więcej informacji o projekcie znajduje się w zakładce Warsztaty kulinarne „Gotuj loklanie”