Informujemy, że zakończyliśmy proces weryfikacji zgłoszeń i znamy już wszystkie szkoły, które zostały zakwalifikowane do tegorocznej edycji warsztatów kulinarnych „Gotuj lokalnie”. O wynikach rekrutacji szkoły zostaną także poinformowane droga e-mailowa na adres podany w zgłoszeniu.
Zakwalifikowane szkoły:
Nr rej. |
Szkoła |
Województwo |
Opiekun |
1/2014 |
Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu |
zachodniopomorskie |
Agnieszka Raducha |
2/2014 |
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Króla Jana III Sobieskiego w Stalowej Woli |
podkarpackie |
Agnieszka Kuszyńska |
3/2014 |
Zespół Szkół Rolniczych CKU w Kościelcu |
wielkopolskie |
Jolanta Chruścielska |
4/2014 |
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących w Krakowie |
małopolskie |
Andrzej Tomoń |
5/2014 |
Zespół Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach |
podlaskie |
Wanda Markiewicz |
6/2014 |
Zespół Szkół nr 2 CKU w Pyrzycach |
zachodniopomorskie |
Agnieszka Maciejska |
7/2014 |
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim |
zachodniopomorskie |
Paweł Salamon |
8/2014 |
Powiatowy Zespół Szkół nr 1 w Kościerzynie |
pomorskie |
Tomasz Grzegorzewski |
8a/2014 |
Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu |
opolskie |
Małgorzata Wrzód |
9/2014 |
Zespół Szkół Zawodowych in. S. Staszica CKZ w Ostródzie |
warmińsko-mazurskie |
Anna Żukowska |
10/2014 |
Zespół Szkół Zieleni w Radzyminie |
mazowieckie |
Ewa Starzak- Jankowska |
11/2014 |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu |
dolnośląskie |
Jolanta Lewicka |
12/2014 |
Zespół Szkół nr 2 im. Mjra H. Dobrzańskiego „Hubala” w Aleksandrowie Kujawskim |
kujawsko-pomorskie |
Małgorzata Pozorska |
13/2014 |
Zespół Szkół nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku |
zachodniopomorskie |
Łukasz Szymański |
14/2014 |
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Józefa Piłsudskiego w Zakliczynie |
małopolskie |
Agata Bojdo |
15/2014 |
Zespół Szkół Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Gorzowie Śląski |
opolskie |
Magdalena Piasecka |
16/2014 |
Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie |
małopolskie |
Elżbieta Teper |
17/2014 |
Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. KEN |
świętokrzyskie |
Ewa Jedlińska |
18/2014 |
Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Nysie |
opolskie |
Jwona Pieniążek |
19/2014 |
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Garwolinie |
mazowieckie |
Iwona Kiełt |
20/2014 |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowycj im. I.J. Paderewskiego w Ciężkowicach |
małopolskie |
Jolanta Mastalska |
Pierwszy etap projektu – szkolenie metodyczne oraz warsztaty kulinarne dla nauczycieli, którzy zostali wytypowani przez szkoły – odbędzie się podczas Targów EuroGastro w dniach 27-28 marca br. w Warszawie, a poprowadzi je Marcin Budynek i Tomasza Jakubiak – znany kucharz i dziennikarz kulinarny.
Na zakończenie szkolenia nauczyciele zmierzą się w mini konkursie, w którym oceniać ich będą mistrzowie kulinarni m.in.: Robert Sowa – znakomity kucharz i restaurator oraz Jerzy Pasikowski – prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Projekt „Gotuj lokalnie” realizowany jest przez Fundację EFRWP we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Szczegóły programu w zakładce warsztaty kulinarne „Gotuj lokalnie”.