Zapraszamy szkoły gastronomiczne z całej Polski do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych „Gotuj lokalnie”, realizowanych we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka. Rekrutacja potrwa od 17 do 23 lutego br.
Podczas warsztatów kulinarnych uczestnicy projektu poszerzą swoją wiedzę na temat produktów tradycyjnych i regionalnych oraz poznają liczne możliwości wykorzystania takich produktów w nowoczesnej kuchni polskiej. Dodatkowo warsztaty mają zachęcić przyszłych kucharzy do współpracy z lokalnymi producentami i rolnikami.
Szkolenie dla nauczycieli poprowadzą m.in. Marcin Budynek, Jerzy Pasikowski i Joseph Seletso.
Aby wziąć udział w projekcie należy wypełnić formularz elektroniczny, który dostępny będzie od 17 lutego od godz. 8:30 na stronie www.efrwp.pl, do 23 lutego br. Do projektu zakwalifikuje się 18 szkół z całej Polski.
W pierwszej kolejności zakwalifikowane zostaną szkoły, które zgłosiły się w ubiegłym roku do projektu „Gotuj lokalnie”, ale z powodu braku miejsc znalazły się na liście rezerwowej. Kolejnym kryterium, decydującym o zakwalifikowaniu do projektu, będzie kolejność zgłoszeń.
Założenia projektu „Gotuj lokalnie” edycja 2015 – POBIERZ
Regulamin projektu „Gotuj lokalnie” edycja 2015 – POBIERZ
Więcej informacji o projekcie i aktualnej edycji znajduje się w zakładce Warsztaty kulinarne „Gotuj lokalnie”
Projekt „Gotuj lokalnie” realizowany jest przez Fundację EFRWP we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.