Zakończyliśmy cykl spotkań informacyjnych dla powiatowych lekarzy weterynarii oraz inspektorów weterynaryjnych

Inauguracja kolejnej edycji Gotuj Lokalnie za nami
W dniach 19-20 października odbyło się szkolenie dla nauczycieli ze szkół gastronomicznych, które biorą udział w tegorocznej, VII edycji projektu Gotuj Lokalnie. Tematem przewodnim tegorocznej edycji projektu jest kurczak zagrodowy. W pierwszej części szkolenia uczestnicy wzięli udział w prelekcji nt. możliwości jego...Lista laureatów XXII edycji Samorządowego Programu Pożyczkowego
Rozstrzygnięta została XXII edycja konkursu Samorządowego Programu Pożyczkowego, w ramach której wnioski można było składać w terminie od 25 września do 17 października 2017 roku. Uprzejmie przypominamy, że wnioskodawcy mają 30 dni (od daty ogłoszenia laureatów konkursu) na złożenie wniosku w wersji papierowej wraz...Powiatowi lekarze weterynarii z Poznania poznali dobre praktyki higieniczne w farmerskiej produkcji sera

Powstaje nowy polsko-węgierski projekt edukacji przyrodniczej
W dniach 11-15 września w CWM Grodno k. Międzyzdrojów odbyło się pierwsze spotkanie w ramach polsko-węgierskiego projektu edukacji przyrodniczej „Transfer wiedzy i doświadczeń w zakresie edukacji przyrodniczej". Wzięli w nim udział pracownicy edukacyjni z Wolińskiego Parku Narodowego i Parku Narodowego Puszty...
Wyniki rekrutacji do projektu Gotuj Lokalnie
Informujemy, że zakończyliśmy proces weryfikacji zgłoszeń i znamy już wszystkie szkoły, które zostały zakwalifikowane do tegorocznej edycji warsztatów kulinarnych „Gotuj lokalnie". O wynikach rekrutacji szkoły zostaną także poinformowane droga e-mailowa na adres podany w zgłoszeniu. Lista zakwalifikowanych...
Startuje nowy program edukacji przyrodniczej – Bliżej Przyrody
W dniach 6-7 października w siedzibie Wolińskiego Parku Narodowego w Międzyzdrojach odbyło się pierwsze szkolenie dla 16 nauczycieli nauczania wczesnoszkolnego ze szkół podstawowych, którzy biorą udział w nowym projekcie naszej Fundacji - Bliżej Przyrody. W trakcie szkolenia nauczyciele poznali założenia projektu,...
Odkrywamy tajniki pracy organistów kościelnych
Zajęcia z teorii muzyki, poznawanie budowy organów czy tajników prowadzenia chórów i zespołów wokalno-muzycznych z elementami dyrygentury – to tylko z nielicznych zagadnień, jakie odkryją uczestnicy nowego projektu Fundacji – OrgaNowy Elementarz. Jego celem jest podniesienie wiedzy i praktycznych umiejętności...Za nami kolejne spotkanie w ramach operacji „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”
Odwiedź portal KSOW - www.ksow.pl Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich. Operacja: Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera – Działania edukacyjno-promocyjne prowadzone w celu podniesienia poziomu konkurencyjności, wzrostu liczby gospodarstw rolnych sektora farmerskiego przetwórstwa mleka oraz...Ostatnie seminarium dla serowarów
Przetwórcy mleka oraz lekarze weterynarii poznali zasady bezpieczeństwa w produkcji przetworów mleczarskich
Przetwórcy mleka wzięli udział w seminarium w Płońsku

Laureat głosowania na najlepszą inicjatywę
Miło nam poinformować, że znamy już wyniki głosowania internautów na najlepszą inicjatywę zrealizowaną w ramach I edycji projektu pn. „Mała infrastruktura turystyczno-edukacyjna i przyrodnicza sposobem na poprawę stanu środowiska naturalnego i ograniczenia antropopresji". Miejsce nr 1 i największą liczbę głosów...
Pierwsze zmagania młodych lekkoatletów już za nami
Bieg przez płotki, rzutem oszczepem czy międzyszkolna rywalizacja sztafet - to tylko część dyscyplin, w których zmierzą się uczniowie szkół podstawowych podczas finału projektu Leśna Akademia Sportu Dzieci i Młodzieży. Cykl międzyszkolnych olimpiad to zwieńczenie zajęć sportowych odbywających się od czerwca br. w...Spotkanie informacyjne dla służb weterynaryjnych w Siedlcach

VII edycja projektu „Gotuj Lokalnie”
Zapraszamy nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski do udziału w VII edycji warsztatów kulinarnych „Gotuj Lokalnie”. Tematem aktualnej edycji jest wykorzystanie składników, takich jak kurczak zagrodowy, dynia oraz co najmniej dwa produkty regionalne i tradycyjne w nowoczesnej kuchni...Spotkanie z powiatowymi lekarzami weterynarii w Olsztynie
Odwiedź portal KSOW - www.ksow.pl Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich. Operacja: Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera – Działania edukacyjno-promocyjne prowadzone w celu podniesienia poziomu konkurencyjności, wzrostu liczby gospodarstw rolnych sektora farmerskiego przetwórstwa mleka...Spotkanie dla serowarów i powiatowych lekarzy weterynarii w Minikowie
